Z

Teamcoaching

Teamcoaching volgens de Deep democracy methode

Loopt jouw team vast in de samenwerking met elkaar? Merk je dat er veel subgroepjes zijn en dat in het team veel geroddeld wordt? Of is er zelfs verzet tegen beslissingen? Wordt er in jouw team uitgesproken wat gezegd moet worden? Merk je dat er geen gebruik wordt gemaakt van elkaars kwaliteiten? Wil jij met jouw team aan de slag gaan om dit te verbeteren? Dan is Teamcoaching iets voor jouw team.

Teamcoaching

 

Teamcoaching

Volgens Deep Democracy methode

}

Vanaf 1 dagdeel

5 - 12 teamleden, 1 trainer

€ 759,- excl BTW per dagdeel

Incompany

Teamcoaching

Er is frustratie in een team. De samenwerking vlot niet. Niet alle kwaliteiten in een team worden benut. Een deel van het team voelt zich niet gehoord. Misschien lopen de emoties zelfs nog hoger op en worden mensen boos of verdrietig of zeggen helemaal niets meer. Dan is Teamcoaching een goed middel om met elkaar aan de slag te gaan om de communicatie weer aan de gang te krijgen.

Doel

Na de teamcoaching kan er weer een gesprek ontstaan. Er is weer verbinding met elkaar. Er wordt rekening gehouden met elkaars kwaliteiten en elkaar valkuilen. Er wordt gezegd wat gezegd moet worden. Er is een manier van besluitvorming waar iedereen zijn bijdragen aan heeft kunnen leveren.

Teamcoaching volgens de Deep democracy methode

Bij Deep Democracy gaat het om de wijsheid van de minderheid. We leven in een democratie. Hierbij geld dat we besluiten nemen op basis van de meerderheid. Een hele fijne gedachte dat in ieder geval de meerderheid het eens is met het genomen besluit.

Maar wat doe je met de mensen die er mee oneens zijn? Als je daar niet naar luistert dan gaan ze in verzet. Ze volgen het besluit met tegenzin, of ze volgen het niet. Misschien gaan ze zelf in verzet en proberen alles te doen om dit besluit tegen te werken. Zo krijg je onrust in het team.

Bij Deep Democracy gebruik je de wijsheid van de minderheid om een meerderheidsbesluit krachtiger neer te zetten. Belangrijk is in dit proces dat je de vissen die onder de oppervlakte zwemmen geen haaien worden. De vissen moeten op tafel, het groepsonbewuste maak je zichtbaar.

Door middel van opdrachten, werkvormen, confronterende inzichten probeer je met een team een veranderproces te bewerkstelligen. Hierbij gelden de volgende afspraken: Bepaal de regels. Niemand heeft patent op de waarheid. Chaos mag. Wat gezegd moet worden, mag gezegd worden, los het op!

Wat is Deep Democracy?

Programma

Programma (afhankelijk van de vraag van de groep)
 Check-in
 Teamcontract
 Gesprek op voeten
 Pijlen gooien
 Weerbericht
 Sabotagelijn en edge gedrag
 Ranking (zie de macht van Macht)
 Verwarrende communicatie
 Check-out

Vergelijkbare Trainingen

Basistraining De-escalerend werk met praktijk simulatie

4 dagdelen

A

Verbaal de-escaleren

Voor jouw team ben je op zoek naar een basistraining waar alle aspecten van het de-escaleren van
verbaal grensoverschrijdend gedrag aan bod komen. Naast de theorie wordt ook meteen geoefend met praktijk gerichte casussen. Leren doe je voornamelijk door te oefenen.

Module Persoonlijke veiligheidstechnieken

1 dagdeel

A

Fysieke agressie

Als medewerkers te maken hebben met fysieke agressie moeten ze weten wat ze kunnen doen. Wat mogen ze wel en wat mogen ze niet? Bij deze module leren de cursisten op een simpele en effectieven manier zichzelf te verdedigen.

Module Humane Begeleidings technieken

1 dagdeel

A

Holdingtechnieken

Soms moet je voor de veiligheid van de cliënten of medewerkers, een client vastpakken en vasthouden. Hoe doe je dit op een zo humaan mogelijke manier zodat je de cliënt zo min mogelijk pijn doet? Hoe doe je dit ook combinatie met de nieuwe wet zorg en dwang?

Maak het verschil!

Plan nu je gesprek