Z

Persoonlijke veiligheidstechnieken

Persoonlijke veiligheidstechnieken

Als medewerkers te maken hebben met fysieke agressie moeten ze weten wat ze kunnen doen. Wat mogen ze wel en wat mogen ze niet? Bij deze module leren de cursisten op een simpele en effectieven manier jezelf te verdedigen.

Persoonlijke veiligheids technieken

 

Module

Persoonlijke veiligheidstechnieken

}

1 dagdeel

5 -12 cursisten

€ 759,- excl BTW

Incompany

Fysiek grensoverschrijdend gedrag

Jouw medewerkers zijn heel erg goed in het de-escaleren van bepaalde situaties. Toch komt het voor dat ze geconfronteerd worden met fysiek grensoverschrijdend gedrag. Je merkt dan dat ze niet goed weten wat ze wel en wat ze niet mogen doen. Je medewerkers hebben moeite om hun eigen veiligheid te bewaken en hierna te handelen.

Persoonlijke veiligheidstechnieken

Je wil graag dat de medewerkers zich veilig voelen. Dat ze bewust zijn van hun houding en de afstand die ze innemen ten opzichte van de agressor. Dat ze simpele handvaten hebben als ze worden aangevallen. Dat de medewerkers weten hoe ze in bepaalde situatie moeten loskomen. Je wil vooral dat ze in de praktijk oefenen. Dit moeten vooral simpele, effectieve en makkelijk te leren technieken zijn die voor de agressor niet escalerend werken.

Leerdoelen

Na deze module hebben de medewerkers kennis van hun houding, van hun positie in de ruimte en van de afstand die ze innemen ten opzichte van de agressor. Ze weten hoe ze een alerte houding aan kunnen nemen. Ze ervaren hoe het is om zich te verweren als ze worden geslagen. Wat ze wel en wat niet mogen. Ze kunnen op een simpele manier loskomen, met zo min mogelijk geweld. Ze kunnen zich op een effectieve manier in veiligheid brengen. Het is een fysieke training, wat betekent dat alle oefeningen te maken hebben met fysiek contact. Ze voelen ze zich gehoord en kunnen ze verder aan de slag met het onbegrepen gedrag

Programma

  1. Kennismaking en introductie
  2. Stevig staan / houding
  3. Afstand / nabijheid
  4. Positionering in de ruimte
  5. Afweren van slaan en schoppen
  6. Polspakkingen
  7. Evaluatie
  8. Afsluiting

Vergelijkbare Trainingen

Basistraining De-escalerend werk met praktijk simulatie

4 dagdelen

A

Verbaal de-escaleren

Voor jouw team ben je op zoek naar een basistraining waar alle aspecten van het de-escaleren van
verbaal grensoverschrijdend gedrag aan bod komen. Naast de theorie wordt ook meteen geoefend met praktijk gerichte casussen. Leren doe je voornamelijk door te oefenen.

Basistraining Teamgericht veilig werken

2 dagdelen

A

Samen sterker

Wat is nu grensoverschrijdend gedrag? Welke afspraken zijn er hierover binnen het team? Wat zijn elkaars taken, rollen en kwaliteiten en hoe kan je deze het beste benutten? Na deze training ligt er een plan om op een preventieve manier om te gaan met grensoverschrijdend gedrag.

Module Humane Begeleidings technieken

1 dagdeel

A

Holdingtechnieken

Soms moet je voor de veiligheid van de cliënten of medewerkers, een client vastpakken en vasthouden. Hoe doe je dit op een zo humaan mogelijke manier zodat je de cliënt zo min mogelijk pijn doet? Hoe doe je dit ook combinatie met de nieuwe wet zorg en dwang?

Maak het verschil!

Plan nu je gesprek